Всеукраїнська наукова конференція «Історичні джерела в українському інформаційному й освітньому просторі: верифікація, інтерпретація та циркуляція»

 

20 вересня 2018 р. на Історико-філософському факультеті Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Історичні джерела в українському інформаційному й освітньому просторі: верифікація, інтерпретація та циркуляція», у якій взяли участь провідні науковці Інституту історії України НАН України,  інших академічних установ та вищих навчальних закладів України.
 
Під час обговорення виступів було порушено питання про відсутність концепції історичної освіти, що ускладнює дотримання принципу об’єктивності та історизму в історичних дослідженнях. Важливою проблемою, на думку, більшості вчених, стало формування нових міфів в умовах прозорості наукових досліджень та доступу до інформації учнів загальноосвітніх навчальних закладів та студентів.
 
У дискусії взяли участь студенти та магістри Історико-філософського факультету, які показали значні розбіжності у викладанні історії у школі та вищих навчальних закладах України.

 

Факультет у соціальних мережах