Відкрита лекція Марека Пжегоди 15 травня 2018 року

 

15 травня 2018 року на запрошення кафедри історії України до історико-філософського факультету Київського університету імені Бориса Грінченка завітав доктор Марек Пжегода (Marek Příhoda)(Інститут східноєвропейських досліджень, Філософський факультет Карлового університету Прага, Чехія).

Доктор Марек Пжегода прочитав лекцію для студентів, магістрів та аспірантів історико-філософського факультету та факультету права і міжнародних відносин «Українське питання та чеське суспільство ХІХ століття». Під час лекції було представлене чеське суспільство ХІХ століття та суспільно-політична думка щодо українського питання. Її еволюція та зміни у свідомості відомих чеських діячів. Лекція спонукала до цікавої дискусії і запитань студентів та викладачів.

Після лекції на кафедрі історії України відбулася зустріч доктора Марека Пжегоди із викладачами та представниками наукового товариства студентів, аспірантів та молодих вчених історико-філософського факультету, на якій було обговорено перспективні напрямки можливої співпраці між нашими університетами.

Факультет у соціальних мережах