Відвідання Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України

     31 жовтня 2017 року студенти-філософи І курсу відвідали Інститут філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України. За ініціативи доцента кафедри філософії Купрій Тетяни Георгіївни та з допомогою координатора заходу ст. наук. співробітника Титаренко Віти Володимирівни в рамках проведення виїзного практичного заняття з дисципліни «Університетські студії: Вступ до спеціальності» філософів – грінченківців ознайомлено з тонкощами майбутньої професії, зв’язками науково-дослідницької установи та її працівників з іншими державними і громадськими установами України та світу. Студенти ІФФ мали змогу познайомитися в день всіх святих не тільки з традиціями та звичаями святкування, але й детально дізнатися про витоки становлення всесвітньовідомого «страшного» заходу. Також в день святкування 500-ліття (саме 31 жовтня) проголошення тез Мартіна Лютера – засновника протестантизму Віта Володимирівна зазначила, що Україна в нових геополітичних реаліях поступово протестантизується, набуваючи рис релігійної європейськості, для яких характерні лояльність, терпимість та толерантність у взаємовідносинах між віруючими. 
    Під час екскурсії студенти-філософи пройшлися по коридорах Інституту, познайомилися не тільки з історією будівлі, чудовим екстер’єром (з вікон видно бані Михайлівського-Золотоверхого собору), а також виставкою публікацій працівників установи.
Екскурсанти проявили значний інтерес до свого майбутнього робочого місця, що не могло не залишитися не помітним для викладачів. Це надихає на продовження співпраці між Університетом Грінченка та Інститутом філософії і спільного навчання молодого підростаючого покоління.

Факультет у соціальних мережах