Нагорода ім. І.Виговського завідувачу кафедри всесвітньої історії Срібняку І. В.

 

Лауреат цьогорічної Нагороди імені Івана Виговського –

професор Київського університету імені Бориса Грінченка

ІГОР СРІБНЯК

       22 травня 2017 р. у Варшавському університеті відбулась церемонія вручення Нагороди імені Івана Виговського, яка є під патронатом Президента Польщі, та має своїм завданням відзначення заслуг громадян України у розвитку науки і культури, розбудові громадянського суспільства, обстоюванні демократичних цінностей та європейського вектору розвитку України.

       Номінанти цієї нагороди визначаються рішенням її Капітули, яка складається з делегатів 25 провідних університетів та вищих шкіл Польщі. Цього року цю наукову відзнаку, яка передбачає проходження кількамісячного наукового стажування в Польщі, отримали 10 українських науковців.

       Лауреатом Нагороди ім. І.Виговського у 2017 р. став проф. д-р Ігор Срібняк, завідувач кафедри всесвітньої історії історико-філософського факультету Київського університету імені Бориса Грінченка. Його наукове стажування триватиме один рік, в рамках якого лауреат має відвідати 6 університетів Польщі, в яких провадитиме виклади та презентуватиме результати своїх наукових пошукувань перед польськими викладачами та студентами.

       Підсумком його наукової роботи має стати публікація низки статей з історії української військової еміграції в міжвоєнній Польщі, видання монографії «Каліш: центр українського життя в Польщі (1921-1939 рр.)» та друк чергового випуску польсько-українського журналу «Над Віслою і Дніпром: Польща і Україна в європейській перспективі – минуле і сьогодення».

   Докладніше про церемонію вручення також див.:

    http://studium.uw.edu.pl/odbyla-sie-ceremonia-wreczenia-nagrody-im-iwana-wyhowskiego/

 

З вітального листа Президента Польщі п. Анджея Дуди

(повний текст листів Президента Польщі та Маршалка Сейму додаються):

«Складаю сердечні поздоровлення цьогорічному лауреатові Нагороди – пану професору Ігореві Срібняку з Київського університету імені Бориса Грінченка. Дослідження пана професора стосуються історії польсько-українських взаємин в міжвоєнному часі, і зокрема долі українських вояків – наших союзників у війні з більшовиками, – є цінним внеском у розвиток знань про нашу спільну історію. Поваги заслуговує доробок пана професора як головного редактора наукового часопису «Над Віслою і Дніпром: Польща і Україна в європейській перспективі – минуле і сьогодення» Є переконаний, що річний науково-дидактичний побут в шістьох польських університетах буде для пана професора засобом для нових досягнень і встановлення близьких контактів з польськими дослідниками і студентами».

 

 

Факультет у соціальних мережах