Творчий вечір І. Растівського – молодого поета, студента філософа

 

27 квітня 2017 р. відбувсь творчий вечір студента ІІ курсу спеціальності «Філософія» Ігоря Растівського. На зустріч прийшли друзі, одногрупники, викладачі. Настрій вечора був щирий, по теплому домашній. Друзі читали вірші, виконували пісні на слова юного поета.

Професор кафедри філософії Наталя Дмитрівна Ковальчук у своєму виступі зазначила: «Великий німецький філософ  Щопенгауер підкреслював , що  справжня зустріч двох людей не випадкова, це є побачення. 27 квітня  2017 року відбувся творчий вечір, дебют молодого поета, студента третього курсу історико-філософського факультету, який став справжнім побаченням його друзів і шанувальників зі шляхетним, витонченим, граціозним світом поезії. Ігор Растівський презентував свою першу збірку віршів «Стежок вечірніх таємниці». Саме назва цієї збірки говорить нам про творчий підхід поета до зрозуміння Всесвіту, адже основна мета його поезії розкрити таємниці стежки цього Всесвіту. Вірші молодого поета відбивають його особистий духовний шлях і відповідь на вічні питання: що таке любов в її різноманітних проявах,  у чому полягає феномен дружби, де, як   і в чому шукати сенс життя, яке значення для поета має природа і як  вона вступає  в діалог з почуттями поета і багато інших питань. Відповіді на ці питання у Ігоря  своєрідні . Відчувається, що вони глибокі і відбивають високий і таємничий світ його переживань, роздумів, споглядань за світом, і тонкі  поетичні рефлексії про свої взаємовідносини  з людьми, природою, новими містами. В поетичній збірці молодого поета можна відчути його особливий стиль і бачення Всесвіту. Це надзвичайно важливо і тому хочеться побажати успіху в його подальшій поетичній творчості».

Професор кафедри всесвітньої історії Г. В. Саган розповіла про театральну кар’єру Ігоря у студентському театрі «Борисфен». А також за дорученням проректора  з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи Т. Ю. Бєлофастової подякувала за організований творчий вечір, вручила «Подяку» та подарунки від проректора.

Ми всі щиро бажаємо Ігорю творчого натхнення і чекаємо з нетерпінням нових зустрічей з нашим поетом.

 

Факультет у соціальних мережах