Лекція в Українському центрі розвитку музейної справи та екскурсія до «Музею новин»

 

    23 березня студенти третього курсу спеціальності «Історія» разом із к.і.н., доцентом кафедри історії України – Гуменюк О.А. відвідали Український центр розвитку музейної справи та «Музей новин» в національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал».

         В рамках курсу «Основи музеєзнавства» для студентів провів лекцію на тему «Сучасні тенденції у вітчизняній та зарубіжній музейній практиці: виклики та перспективи» директор Українського центру розвитку музейної справи – Владислав Ігорович Пьоро. Лекція зацікавила студентів, розгорнулась жвава дискусія. Зокрема, Владислав Ігорович звернув увагу на рівні використання ІТ технологій в практиці українських та зарубіжних музеїв, наголосив на цікавих та часом нестандартних, на перший погляд, підходах до музейної комунікації у світі. Окрема розмова була присвячена сучасному стану музейної справи та місцю молодих істориків в музеях. Крім того, директор Українського центру розвитку музейної справи представив тренінгову програму «Культ чи культура: розвиток учасницьких практик у музеї», яка містить теоретичні та практичні поради щодо реалізації проектів у музеї та організації ефективного діалогу з громадою.

         Український центр розвитку музейної справи – громадська організація, заснована у Києві у 2006 р. Головним завданням Центру є мобілізація інтелектуального ресурсу музейної спільноти для вирішення системних проблем музейної сфери.

         Після лекції та дискусії студенти відвідали «Музей новин», якийскладається з 10 залів з інтерактивними зонами, кожна з яких присвячена окремій темі. Експозиція музею, розповідає проте, як створюються новини, як вони змінюють життя своїх героїв, розкриває таємниці рейтингів та специфіку «виробництва» новин, презентує унікальні експонати часів здобуття незалежності, а також представляє 100 головних новин України.

 

Факультет у соціальних мережах