Підсумкова конференція з археологічної практики

 

5 жовтня 2016 року на нашому факультеті відбулась традиційна підсумкова конференція з археологічної практики. Із вступним словом виступила декан історико-філософського факультету Олена Станіславівна Александрова. Вона відзначила важливість археологічної практики для професійного становлення майбутніх істориків. Цього року, вже традиційно. Практика проводилась спільно з Інститутом археології НАН України у м. Вишгороді та вперше з Національним Києво-Печерським історико-культурним заповідником. Про основні події літа 2016 року повідомив керівник практики доцент кафедри історії України О. І. Бонь. Далі слово отримали студенти. Великий інтерес викликали доповіді:

1. Коноваленко Марії “Попередні археологічні дослідження на території Митрополичого саду. Коротка історіографічна довідка”.

2. Хорець Ірини “Георадарні дослідження Митрополичого саду Києво-Печерської лаври”.

3. Гулієвої Наргіз та Кулик Єлізавети «Археологічні дослідження в Митрополичому саду Києво-Печерської лаври у 2016 році. Ділянка Р-1».

4. Мухіної Катерини; Сарапиної Анастасії “Археологічні дослідження в Митрополичому саду Києво-Печерської лаври у 2016 році. Ділянка Р-3.”

5. Терещенко Дарини “Практика у камеральній лабораторії. Києво-Печерська лавра 2016 року”.

6. П'янкової Єлизавети та Кореневич Божени “Флотація й промивання як методи археологічних досліджень”.

Всі вони зазначили цікавий досвід, знання і практичні навички, отримані влітку. Після цього були виступи керівників від бази практики:

Тараненка Сергія Пантелійовича (Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник): “Археологічні дослідження у Митрополичому саду Києво-Печерської лаври у 2016 році”. Він підвів підсумки археологічних робіт у Києво-Печерській лаврі.

Зоценка Івана Володимировича (Інститут археології НАНУ): “Археологічні дослідження у Феофанії у 2016 році”.

Студенти другого і першого курсу з цікавістю вислухали розповідь про посвяту студентів в археологи наукового співробітника Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Зажигалова Олексія Валерійовича 

bUKsdwgNAEc  d21XLTF7na4
 
O7s43cMOsaU  QJRlpqgNaxc
 
VWXMEiMAgx4  YtRRoBIrEfw
 
ZdPMsBD5 h0  Z MNUol9CbI

 

Факультет у соціальних мережах