ХІ Всеукраїнська науково-практична конференція для молодих вчених «Українська минувшина: війни за ідентичність і незалежність»

     20 квітня 2023 р. відбулася ХІ Всеукраїнська науково-практична конференція для молодих вчених «Українська минувшина: війни за ідентичність і незалежність» в онлайн форматі, яку в одинадцятий раз організувала та провела кафедра історії України Факультету суспільно-гуманітарних наук Київського університету імені Бориса Грінченка.

На конференцію було подано 51 доповідь від представників семи вищих навчальних закладів України: Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди, Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, Маріупольського державного університету, Ужгородського державного університету, Київського університету імені Бориса Грінченка, Навчально-наукового інституту менеджменту та психології Державного закладу вищої освіти «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України.

     Важливими і актуальними були виступи на пленарному засіданні дослідників Романа Подкура, Тетяни Шептицької,  Руслана Куцика, Михайла Лашка, Ольги Мусіяченко. Учасники конференції виголошували доповіді та обговорювали питання на трьох секціях: «Війни за незалежність в історії України: політичний, військовий та особистісний вимір. Українська державність в історичній пам’яті, «Війни за ідентичність: соціокультурні процеси в імперську, радянську та пострадянську добу» та «Роль особистості у збереженні української ідентичності».

     Щиро дякуємо всім, хто брав участь у роботі конференції та запрошуємо на ХІІ конференцію «Українська минувшина» у 2024 р.

Факультет у соціальних мережах