Віртуальний міст між студентами та викладачами Сетон Хол Університету та Київського університету імені Бориса Грінченка

     5 квітня 2022 р. о 18:00 по Києву (11:00 у Нью Джерсі, США) відбулася онлайн зустріч "Віртуальний міст із Києвом, Україна" між студентами та викладачами Сетон Хол Університету та Київського університету імені Бориса Грінченка на платформі Гугл Міт. На зустрічі були присутні 62 особи, як про це сповістив Гугл Міт. Зустріч транслювали присутні американські викладачі на аудиторії своїх студентів з якими вони проводили жваві обговорення почутого. За інформацією американської сторони на зустрічі було понад 100 присутніх. Зустріч тривала понад дві години.
     Організаторами зустрічі виступили: доцент кафедри історії України Історико-філософського факультету Київського університету імені Бориса Грінченка Ольга Тарасенко; професор Джеймс Дейлі, Сетон Хол Університет, Нью Джерсі, США; доктор Максим Матусевич, Сетон Хол Університет, Нью Джерсі, США.
     Українські студенти висвітлили питання:
     1. Які, на Вашу думку, справжні причини широкомасштабного вторгнення РФ в Україну? Ваша думка про те, що сталося 24 лютого 2022 року та після цього.
     2. Студентське життя під час війни.
     3. Як пройшов цей місяць війни особисто для Вас? Чим особисто для Вас став цей місяць війни?
     4. Яким Ви бачите майбутнє України.
     У чаті онлайн зустрічі задавалися питання та відбувалося їх ґрунтовне обговорення.
     З вітальним словом до зібрання звернулися завідувачка кафедри історії України Історико-філософського факультету Київського університету імені Бориса Грінченка професор Оксана Салата, професор Джеймс Дейлі, доктор Максим Матусевич.
     У роботі віртуального мосту активну участь взяли викладачі Історико-філософського факультету Київського університету імені Бориса Грінченка професори Тетяна Костюк та Галина Саган, доценти Сергій Голованов, Ольга Тарасенко, старший викладач Руслан Куцик, викладачі Факультету права та міжнародних відносин доценти Марина Бессонова та Ірина Слюсаренко, голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Київського університету імені Бориса Грінченка, викладач циклової комісії суспільних дисциплін і правознавства Фахового коледжу "Універсум" Ольга Мусіяченко, заступник голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Київського університету імені Бориса Грінченка студентка 4 курсу Інституту філології Ніна Джиджора, студенти 2 курсу Інституту людини Марина Григоренко та Гліб Козинський, студенти 1 курсу Аліна Тимошенко, Вадим Куц, Соф`я Щипакіна, Станіслав Шибанов, Ілля Янчук, Вікторія Бистра, студенти 2 курсу Мілєн Мартинюк, Богдан Прачун, Андрій Кирилюк, студентка 4 курсу Аліса Павріанідіс Факультету права та міжнародних відносин, магістрант Історико філософського-факультету Святослав Рублик.
     У надісланому фідбеку американські партнери щиро подякували українським учасникам за організацію й проведення зустрічі, за потужну, сміливу й чесну розмову, за пояснення розуміння контексту війни, за мужність поділитися здобутим досвідом, за надихаюче оптимізмом бачення майбутнього України, а також відзначили, що хотіли би зустрітися з українськими учасниками знову та побажали всім українцям перебувати у безпеці.
 

277781198 2979837565640725 1525881740369129125 n

 
 
 

Факультет у соціальних мережах