Презентація видання «Григорій Ґалаґан. Журнал (1836–1841), упорядники М. Будзар, Є. Ковальов, під ред. І. Колесник. К.: StreamARLine, 2020». PDF книги додається

     21 вересня студентам першого курсу спеціальності «Історія та археологія» було презентовано видання «Григорій Ґалаґан. Журнал (1836–1841)» – результат кількарічного археографічного проекту, що реалізується викладачами кафедри історії України Мариною Михайлівною Будзар і Євгеном Аркадійовичем Ковальовим з метою дослідження та публікації документів з фамільного архіву Ґалаґанів. Ця документальна збірка висвітлює не лише історію однієї родини, але історію України у часових межах XVIII–XIX ст. Видання є публікацією юнацького щоденника («журналу») Григорія Павловича Ґалаґана (1819–1888), одного з помітних діячів XIX ст. в суспільно-політичній та культурній сферах.

     М. М. Будзар ознайомила студентів з структурою і змістом видання, наголосивши на важливості публікації ego-документів – щоденників, мемуарів, листування. Презентація відбулася у межах лекції з дисципліни «Я – студент» з метою ознайомлення студентів-першокурсників з діяльністю кафедри й залучення їх у майбутньому до реалізації спільних з викладачами наукових проектів.

Скачати PDF книгу

Скачати презентацію

Факультет у соціальних мережах