Відкрита лекція професора Томаша Славінскі на тему «Генезис польського сучасного містобудування»

11 березня 2020 року за сприяння Посольства Республіки Польща кафедра історії України Історико-філософського факультету організувала цикл лекцій провідних фахівців Національного інституту архітектури та урбаністики у Варшаві (Польща), присвячений вивченню міського простору та суспільній комунікації в ньому. Першу лекцію прочитав професор Томаш Славінскі на тему «Генезис польського сучасногомістобудування». Науковець презентував діяльність Інституту та висвітлив урбаністичні тенденції у великих та малих містах Польської Республіки, архітектурні традиції та особливості міських конгломерацій.

Напередодні була відкрита виставка шедеврів польської архітектури.На лекції була присутнякерівник культурно-освітнього відділу Посольства Республіки Польща пані Ева-Матушек Загата, яка виступила з вітальним словом.

Лекцію відвідали студенти спеціалізації «Історія та археологія», спеціалізації «Історична урбаністика» та «Регіональна історія», «Філософія», «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», «Дизайн» та «Політологія».

Після лекції відбулася дискусія, де студенти жваво обговорювали проблеми, які їх зацікавили.

Факультет у соціальних мережах