День гідності та свободи

     21 ЛИСТОПАДА В УКРАЇНІ - ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ. ВШАНУЄМО ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ГЕРОЇВ!
     День гідності та свободи знаковий та визначний у новітній історії України, адже присвячений двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.
     21 листопада 2013 року на головну площу столиці – Майдан Незалежності – вийшли люди на знак протесту проти рішення уряду часів президентства Віктора Януковича зупинити курс України на євроінтеграцію. У ніч з 29 на 30 листопада силовики жорстоко розігнали на Майдані Незалежності активістів, переважно студентів. Влада пояснювала це бажанням розчистити місце для новорічної ялинки. Застосування грубої сили з боку влади, в свою чергу, спричинило ще більшу хвилю протестів, які переросли в Революцію Гідності.
     Відкрите тримісячне протистояння між владою та активістами призвело до численних людських жертв. Небесна Сотня – саме так згодом назвали протестувальників, які віддали свої життя заради кращого майбутнього для України. У результаті трагічних подій у центрі Києва був повалений режим Януковича, після чого почалася військова агресія Росії, яка супроводжувалася анексією Криму та окупацією окремих територій Донецької та Луганської областей.
     Уже шостій рік на Сході України триває військовий конфлікт, у якому наші військові сили відстоюють цілісність і незалежність країни.
     Викладачі та студенти Київського університету імені Бориса Грінченка не залишилися осторонь від цих віхових і трагічних подій в новітній історії України.
     Висловлюємо велику шану і подяку всім, хто брав участь у революційних протистояннях, захищав і захищає нашу незалежність і територіальну цілісність.
     Вічна пам`ять Героям Небесної Сотні та всім загиблим на Сході України.

den gidnosti

Факультет у соціальних мережах