Грінченківці відзначили 505 річницю битви під Оршею

В Київському університеті імені Бориса Грінченкастуденти історико-філософського факультету разом із викладачами університету відзначили 505 річницю перемоги Костянтина Івановича Острозького в битві під Оршею.

8 вересня 2019 року виповнилося 505 років з часу перемоги об’єднаних військ Великого князівства Литовського, Руського і Жемайтійського та Королівства Польського над військом Московського князівства у битві під Оршею. Ця битва є однією з найславетніших сторінок в історії українського, білоруського, литовського та польського народів, коли їхнє військо на чолі з українським князем Костянтином Івановичем Острозьким, гетьманом Великого Князівства Литовського, Руського і Жемайтійського, розгромило військо московитів під Оршею на р. Кропивній. Битва під Оршею – це досвідспільних зусиль різних народів центральної Європи у боротьбі за своюсвободу та незалежність.

Доцент кафедри дизайну Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат архітектури, член Асоціації вчених за інноваційний розвиток України, експерт Центру соціокультурного проектування Міжнародного товариства прав людини Крижанівський Олександр Анатолійович виступив із доповіддю: «Оршанська битва: Історичні події в контексті нумізматики» (до 505 річниці перемоги К.І. Острозького в битві під Оршею, 8 вересня 1514 р).

Доцент кафедри дизайну ознайомив студентів історико-філософського факультету із «Битвою під Оршею» роботи Ханса Крелля (1500 – 1588) зі школи Лукаса Кранаха Старшого. Студенти наочно також могли познайомитися історичними артефактами – монетами, які були в обігу за життя гетьмана Острозького.

Факультет у соціальних мережах