29.04.24 відкрита лекція професора кафедри Макаренко Л.П. на тему «Політичні партії та громадські організації в контексті проблем політичної участі» з дисципліни «Політична участь та політична поведінка»

     29 квітня  професор кафедри Макаренко Л.П. провела відкриту лекцію на тему «Політичні партії та громадські організації в контексті проблем політичної участі»   з дисципліни «Політична участь та політична поведінка».

     Лекція проводилася для третього курсу, що потребувало від лектора глибоких знань, педагогічних навичок і вмінь подати тему таким чином, щоб не дублювати вже вивчений студентами, в межах інших дисциплін, матеріал.

     Викладач  вміло актуалізувала наявні у студентів знання, навела цікаві дані щодо динаміки партійного ландшафту в Україні, торкнулася  болючих проблем залежності партій від олігархів,  невиконання ними їх функцій, дискусійного питання державного фінансування та звітності політичних партій. Наведені результати соціологічних досліджень додали лекційному матеріалу конкретики, практичної спрямованості, жвавості, продемонстрували наявні в суспільстві настрої, відношення до політичних сил тощо.

     Зроблено  логічний висновок про існування в Україні двох основних проблем, які обумовлюють, недостатній для розвитку демократії, рівень політичної участі українців:  низький рівень політичної культури і  свідомості громадян України та недовіра  до органів публічної політики, викликана їх дисфункціональністю та неефективністю.

     Статистичні дані, результати соціологічних досліджень та інша інфографіка викликали інтерес та жваве обговорення як студентів так і колег.

 

     Дякуємо!

unnamed

Факультет у соціальних мережах