Зустріч з професором Іваном Сергійовичем Монолатієм

     26.05.23 відбулася зустріч з професором Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника -  Іваном Сергійовичем Монолатієм. На лекції було висвітлено сучасні дослідження міжетнічних взаємин та відбулася презентація монографії "Етнопериферійність".

     Приємно відзначити те, що запрошені колеги та здобувачі активно долучалися до співпраці. Питання до лектора охоплювало такі теми, як-от: «роль прикордоння у політичній культурі України», «фіаско української етнонаціональної стратегії: історія й сучасність», «рашизм та його історичне підґрунтя (початок ХХ ст.)», «неминучість російсько-української війни та підстави її ігнорування як загрози», «історична пам’ять та українське безпам’яття» та ін.

     Особливо відзначимо приєднання до розмови  професора, доктора політичних наук й учасника бойових дій Миколи Лазаровича ( Західноукраїнський національний університет). Без перебільшення – наведені ним приклади щодо моральних якостей військових рф та їх поведінки відносно всього українського вразило достовірністю й примусило з іншого ракурсу подивитися на сучасність і ймовірну повоєнну відбудову.

     Маємо обіцянку І.Монолатія та М.Лазаровича, що такий формат співпраці, що є одночасно доброзичливим й науково-виваженим обговоренням найактуальніших тем - буде продовжено у найближчому майбутньому!

sdfsdfs

asdasf

Факультет у соціальних мережах