Он-лайн-лекція на тему «Демократизація в Україні, 1991 – 2021»

     У п’ятницю 5.11.2021 о 16.00 відбулася відкрита он-лайн-лекція на тему «Демократизація в Україні, 1991 – 2021».

     Лектор ‒   (доктор філософських наук, керівник української дослідницької програми в Інституті Дж. Кеннана/Міжнародному науковому центрі ім. В. Вільсона, головний редактор журналу «Ідеологія і політика») ‒ є автором/співредактором:

     - From "The Ukraine" to Ukraine. A Contemporary History, 1991-2021 (co-ed with Georgii Kasyanov and Matthew Rojansky, Stuttgart: ibidem, 2021) — видана також українською Нариси історії сучасної України, 1991-2021 (Київ: Лаурус)

     - Post-Soviet Secessionism. Nation-Building and State-Failure after Communism (co-ed with Gwendolyn Sasse and Daria Isachenko, Stuttgart: ibidem, 2021)

     - Диалектика современности в Восточной Европе (Киев: Лаурус, 2020)

     - Ideology after Union (co-editor with Alexander Etkind, Stuttgart: Ibidem, 2020)

     - Demodernization: A Future in Past (co-editor with Yakov Rabkin, Stuttgart: Ibidem, 2019)

     Під час лекції присутніх було ознайомлено з новими підходами до  концептуалізації та вимірювання демократії у вигляді багатовимірного і дезагрегованого набору даних. Такий набір відображає складність концепції демократії як системи правління, що виходить за рамки простої наявності виборів. Зокрема, для слухачів було продемонстровано як  виборчий, ліберальний, партисипативний, дорадчий та егалітарний зрізи дозволяють створити об’ємну картину щодо ефективності демократії у конкретній країні. Пан професор М. Мінаков звернув увагу на особливий феномен авторитарних режимів сучасності – автократичну креативність та її приклади, у тому числі на прикладі сучасної Біларусі.

 

Факультет у соціальних мережах