Проведено три зустрічі польського розмовного клубу

     Польський культурно-освітній центр, кафедра історії України і кафедра української літератури, компаративістики і грінченкознавства Київського університету імені Бориса Грінченка провели три зустрічі польського розмовного клубу.
     У п'ятницю, 6 травня 2022 р., відбулась перша зустріч, присвячена польським фільмам. Учасники обговорювали низку питань — якою мовою зазвичай дивимося польські фільми; що визначає наш вибір — сюжет чи мова; як часто маємо змогу переглядати польські фільми на широкому екрані; чи можливо вивчити історію з історичних фільмів; як добре ми знаємо польських акторок і акторів. Дякуємо к.ф.н. Уляні Левко за організацію заходу, студентам і магістрантам Історико-філософського факультету та Інституту філології Ярославу Чужбі, Андрієві Кузьменку, Мар'яні Лах, Валерію Бабічу, Максиму Говорусі, Володимиру Безпальку, Андрію Печеніну, Альоні Войтюк та Святославу Рублику за активну участь у дискусії та пропозиції наступних зустрічей.
     У понеділок, 16 травня 2022 р. ми збиралися вдруге, щоб поговорити про наукову фантастику. Запропоновану учасниками клубу тему “Люди і/чи роботи” (Ludzie i/ lub roboty) розглядали на зразках оповідань Станіслава Лема та Айзека Азімова. Дякуємо студентам і магістрантам Історико-філософського факультету та Інституту філології Мар'яні Лах, Ярославу Чужбі, Андрієві Кузьменку, Валерію Бабічу, Максиму Говорусі, Альоні Войтюк та Святославу Рублику за натхненне обговорення та цікаві співставлення у випадку американського фантаста оригінальних текстів та польських перекладів, а доц. кафедри української літератури, компаративістики і грінченкознавства Уляні Левко за організацію заходу.

     31 травня 2022 р., на третій зустрічі (“„Mój największy wróg, mój najlepszy przyjaciel” – profesor Moriarty i doktor Watson w ekranizacjach”) обговорювалися екранізації творів Артура Конан Дойля, Дякуємо студентам Ярославу Чужбі, Андрієві Кузьменку, Мар'яні Лах, Валерію Бабічу, магістрантці Альоні Войтюк за активну участь у дискусії та цікаву оглядову частину, д.ф.н. Сніжані Жигун за фахові коментарі. Дякуємо Уляні Левко за організацію серії заходів у рамках діяльності Польського культурно-освітнього центру.

photo 2022 06 01 00 08 14

 

photo 2022 06 01 00 08 19

 

photo 2022 06 01 00 08 22

 photo 2022 06 01 00 08 25

Факультет у соціальних мережах