З0 листопада 2018 р. дві групи студентів істориків другого курсу Історико-філософського факультету разом із к.і.н., доцентом кафедри історії України О.О. Тарасенко, науковим керівником Студентського історичного гуртка «Енігма», провели круглий стіл на тему: «Життя та діяльність Миколи Костомарова за його автобіографією».

Студенти історики двох груп другого курсу вивчили автобіографію Миколи Івановича Костомарова (URL: http://litopys.org.ua/kostomar/kos22.htm )

Використовуючи тексти автобіографії Миколи Івановича Костомарова у своїх виступах та презентаціях студенти розповіли про життєвий шлях та наукову і громадську діяльність Миколи Івановича Костомарова: про родину, навчання у гімназії та Харківському університеті, про першу та другу дисертації; про Київський період життя та роботи в Університеті Св. Володимира, про наукова робота у цей час та участь у Кирило-Мефодіївському братстві, про арешт у день одруження; про проведений рік у Петропавлівській фортеці та заслання у Саратов у 1848-1856 рр., про наукова роботу в той час; про амністію у 1856 р. та подорож за кордон у 1857 р., про подорожні нотатки в автобіографії та роздуми вченого;  про повернення у Санкт-Петербург та продовження наукової роботи, про створення української громади та видання часопису "Основа", про наукову діяльність та одруження в 1875 р.; про останні роки життя; про Миколу Костомарова за спогадами рідних, близьких та друзів; про роль Миколи Костомарова у розвитку української та російської історичної науки, про Україну у просторі і часі в творах Миколи Костомарова.

Факультет у соціальних мережах