1 жовтня 2019 р. студенти 1 курсу Інституту людини спеціальностей Практична психологія, Психологія бізнесу, управління та корекційна психологія, Спеціальна освіта / Логопедія (2 групи) разом із к.і.н., доцентом кафедри історії України, науковим керівником Студентського історичного гуртка «Енігма» Тарасенко О.О. відвідали Музей історичних коштовностей України, який є філією Національного музею історії України. У Музеї історичних коштовностей України зібрані унікальні речі з дорогоцінних металів і коштовного каміння, зокрема всесвітньовідома скіфська пектораль.

Студенти поділились своїми враженнями від відвідування Музею історичних коштовностей України. «Музей історичних коштовностей України знаходиться на території Києво-Печерської Лаври. Коли потрапляєш на її територію, помічаєш як все навколо сповільнюється. Немає шаленого руху, галасу, шуму. Тиша і спокій – ось, що я відчула тут. Дуже сподобався екскурсовод, який так цікаво все розповідав, що мені не хотілося покидати музей. Неймовірними є самі експонати. Коли я дивилась на них, я ніби переносилась у просторі і часі до тих самих скіфів чи сарматів, у часи Золотої Орди чи Київської Русі. Мій похід в цей музей виявився інформативним та пізнавальним. Я повторила й узагальнила те, що вивчала з історії України та її культури», – відзначила студентка 1 курсу спеціальності Психологія / Психологія бізнесу і управління, Консультаційна психологія Вікторія Холодняк.

«Відвідавши Музей історичних коштовностей України ми побачили найбільшу в світі колекцію золотих прикрас, залишених давніми народами, які проживали на території українських земель. Ювеліри тих епох обробляли золото з такою майстерністю, що це захоплює. Музей має унікальну колекцію історичних коштовностей. Скіфські й сарматські золоті прикраси, шедеври грецьких ювелірів античності, прикраси часів Київської Русі, інші колекції. Зали змінювали один одного, але здивування та інтерес не зменшувалися. Музей історичних коштовностей України дуже хороший та пізнавальний», – підсумувала студента 1 групи спеціальності Спеціальна освіта / Логопедія Дарія Погребняк.

Факультет у соціальних мережах