26 вересня 2019 р. студенти 1 курсу Інституту людини спеціальностей Практична психологія, Психологія бізнесу, управління та корекційна психологія, Логопеди (2 групи) разом із к.і.н, доцентом кафедри історії України, науковим керівником Студентського історичного гуртка «Енігма» Тарасенко О.О. відвідали Національний музей Тараса Шевченка - провідний заклад України та світу із шевченкознавства, де зберігається переважна більшість малярської спадщини Тараса Григоровича Шевченка, що входить в золотий фонд української культури. Колекція музею формувалась протягом 150 років та зараз налічує понад 85 тисяч експонатів, з яких до основного фонду належать 34 тисячі експонатів. Найцінніша її частина представлена в постійній експозиції музею. Під час екскурсії студенти мали можливість відтворити історичну картину епохи, в якій жив та творив митець, глибше вивчити особистість митця, його життєвий і творчий шлях.

Студенти поділились своїми відгуками – враженнями від відвідання Національного музею Тараса Шевченка. «Перед величчю Тараса Шевченка схиляється абсолютна кожен свідомий українець. Я у великому захваті від праці, у створенні цього музею, а також тієї естетики оформлення та подачі оригіналів. Музей як дорогоцінна скринька історії Великого Шевченка і наукових працівників, що так із любов’ю зустрічають відвідуючих, «неначе в рідній хаті». Мені сподобалося, що екскурсовод робила висновки у вигляді цитат відомих людей! Щиро вдячна за надзвичайно цікаву, змістовну, пізнавальну екскурсію. Вражена експозицією, її багатим наповненням, художнім вирішенням», – написала у своєму відгуку студента 1 групи спеціальності Спеціальна освіта / Логопедія Віолетта Фоменко.

«Мені дуже сподобалося в музеї. Досить цікава експозиція. Я дуже люблю відвідувати музеї, але в цьому була вперше. Усе дуже цікаво і яскраво розповідають про життя та творчість Тараса Шевченка. У цьому музеї я дізналась багато нових фактів про улюбленого поета. Побачила знаряддя праці, якими він творив. Також представлено багато його картин. Цікаво завжди розглядати якісь історичні пам`ятки. У музеї також представлені картини молодих художників», відзначила студента 1 групи спеціальності Спеціальна освіта / Логопедія Юлія Нечваль.

«Я є палкою шанувальницею творчості Тараса Григоровича Шевченка. Неймовірне враження на мене справила виставка робіт талановитої сучасної художниці Надії Мартиненко, яка всіх нас зустріла при вході у музей. Мене дуже зачепили картини Тараса Григоровича Шевченка. Багатогранність, різноманіття кольорів, талановитість і власне сприйняття – це те, що характеризує всю експозицію картин. Особливе враження склала серія офортів, зокрема те, як їх створював Шевченко. Розповідь про цю кропітку, дуже нелегку та тонку працю закарбувалася у моїй пам’яті. Все було захоплюючим та пізнавальним. Я отримала естетичне задоволення, закріпила та поповнила свої знання про життя Тараса Григоровича Шевченка, ніби прожила день Шевченковим життям, а головне зрозуміла – українці найталановитіші люди!», таке враження залишила студентка 1 курсу спеціальності Психологія / Психологія бізнесу і управління, Консультаційна психологія Вікторія Холодняк.

Факультет у соціальних мережах