Перше установче засідання студентського наукового клубу “MNEMOSYNE”

     У вівторок, 5 жовтня 2021 року на Історико-філософському факультеті Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася знакова подія – створення нового студентського наукового клубу “MNEMOSYNE” під керівництвом професора кафедри всесвітньої історії Оксани Олександрівни Драч.

     Клуб “MNEMOSYNE” отримав таку назву на честь богині Мнемосіни, яка згідно з давньогрецькими міфами, є уособленням пам’яті. Іменування клубу символічно окреслює головну мету-завдання наукового проєкту – навчити студентів осмислювати феномени світової історії, пам’ять про них і популяризувати дослідницькі новації серед на широкий загал прихильників Кліо. 

     Перше установче засідання пройшло на платформі GoogleMeet. В його роботі взяло участь чимало студентів-бакалаврів та магістрантів історико-філософського факультету КУБГ. «Хрещеним» батьком наукового проєкту кафедри всесвітньої історії став завідувач кафедри Ігор Володимирович Срібняк, який наголосив на важливості розвитку студентської науки в університеті і запевнив присутніх у всілякому сприянні і дієвій підтримці .

     Обговорення організаційних засад діяльності і розподілу повноважень нової наукової інституції відбувалося в атмосфері вільної дискусії, де початкова ідея студентського наукового гуртка трансформувалася в амбітний проєкт студентського наукового клубу.

     Спільними зусиллями і відкритим голосуванням присутніх було обрано керівні органи студентського наукового клубу “MNEMOSYNE”: голову студентського наукового клубу – Мартьянову Яну (магістрантка 1 курсу), відповідального секретаря – Цівак Наталлю (студентка 3 курсу). Бути інституційними «блогерами» зголосилися Івахненко Ірина (студентка 4 курсу), Лах Мар’яна (студентка 2 курсу), Гордієнко Валерія (студентка 2 курсу) та Бабіч Валерій (студент 2 курсу). На них покладено відповідальну місію по зв’язкам з громадськістю та висвітленню діяльності роботи клубу в соціальних мережах.

     Активна зацікавленість і бажання діяльності на ниві історичних студій зумовили спільне рішення про періодичність засідань студентського наукового клубу “MNEMOSYNE” двічі на місяць, по вівторках о 19-00 в онлайн форматі.

     Тематика наступного засідання (19 жовтня 2021 року) «Персоналія в історії: Наполеоні Бонапарт – особистість, яка змінила долю Європи».

     Запрошуємо доєднуватися до нашої дружньої команди!

Снимок экрана 2021 10 05 в 19.02.26

 

Снимок экрана 2021 10 05 в 19.02.35

 

Снимок экрана 2021 10 05 в 19.40.29

Факультет у соціальних мережах